Unieke sfeer

Malta is het hele jaar door een bezoek waard, maar in het najaar komen de troeven van de Maltese eilanden zo mogelijk nog beter tot hun recht. De temperaturen schommelen dan rond de 20°C, wat maakt dat je de eilanden op je gemak kan verkennen, zonder je in het zweet te werken. En omdat de strandtoeristen voornamelijk in de zomermaanden komen, is het nu een stuk rustiger. Dat maakt dat je volop kan genieten van de serene sfeer die hier hangt.

Screenshot

Tal van sportmogelijkheden

Wandelaars zullen zich zeker thuis voelen op Malta. Je kan namelijk niet alleen door de steden struinen, maar ook door het heuvelachtige binnenland. Vooral het kleinere Maltese eiland Gozo leent zich uitstekend voor een voet- of fietstocht door het authentieke platteland. Omdat de zee goed is opgewarmd door de warme zomerzon is het bovendien erg aangenaam om je hier in het najaar aan een duik te wagen. Rond Malta vind je enkele uitstekende duikspots, met riffen, onderwatergrotten en scheepswrakken.

Captioned Image
Captioned Image

Air Malta vliegt dagelijks vanuit Brussel naar Malta International Airport. Er zijn sinds kort bijkomende ochtendvluchten en een enkele reis kan al vanaf € 78 van 1 april tot eind oktober, 2017.
Voor meer info en dagelijkse promoties, bezoek www.airmalta.com.
Voor meer informatie over de eilanden zelf kan je terecht op www.malta.be of www.visitmalta.com.

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & Toerisme Malta en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.