image

Grand Harbour

De natuurlijke inham waar vandaag de Grand Harbour van Valletta is gevestigd, doet al dienst als haven van voor de tijd van de Romeinen. Destijds vormde het een van de belangrijkste knooppunten van de Middellandse Zee. Vandaag zie je hier vooral indrukwekkende cruiseschepen aanmeren. Van aan het water kan je de lift nemen naar de Upper Barrakka Gardens, van waar je een schitterend uitzicht hebt over de haven. Of loop te voet een stukje om, zodat je Valletta kan betreden langs de grote City Gate. Die werd recent volledig vernieuwd, naar een ontwerp van de bekende Italiaanse architect Renzo Piano. Hij heeft ook het Royal Opera House een nieuw jasje gegeven. Sinds het gebouw werd vernietigd in de Tweede Wereldoorlog, hebben de werken namelijk erg lang stilgelegen. Nu heeft hij de ruïnes gedeeltelijk heropgebouwd tot een openluchttheater, waar verschillende culturele voorstellingen doorgaan.

Caffe Cordina

Zin om even op adem te komen? Loop dan even binnen bij Caffe Cordina voor een heerlijke koffie. De tearoom is gevestigd in een oud palazzo en bestaat al sinds 1837. Laat het niet na om een lokaal dessertje bij je koffie te bestellen, zoals een ‘krustini’-amandelkoek, een stukje nougat of ‘kwarezimal’, een lichte amandelcake met kaneel, honing en hazelnootcrumble.

Screenshot

Malta 5D

Republic Street mag dan wel erg mooi en overzichtelijk zijn, ga ook eens op verkenning in de smalle straatjes er omheen. Je zal enkele hellingen moeten trotseren, maar je komt wel hele toffe restaurants, wijnbars en attracties tegen. Malta 5D, bijvoorbeeld. De film neemt je mee naar het verleden en vertelt je alles over de belangrijkste gebeurtenissen uit de Maltese geschiedenis. Met de nodige toeters en bellen uiteraard, zoals muziek, geuren en bewegende stoelen. Het is eens iets anders!

Pic
image
image
image
image

Air Malta vliegt dagelijks vanuit Brussel naar Malta International Airport. Er zijn sinds kort bijkomende ochtendvluchten en een enkele reis kan al vanaf € 78 van 1 april tot eind oktober, 2017.
Voor meer info en dagelijkse promoties, bezoek www.airmalta.com.
Voor meer informatie over de eilanden zelf kan je terecht op www.malta.be of www.visitmalta.com.

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & Toerisme Malta en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.